תאונות דרכים

ענו על מספר שאלות להערכת גובה פיצוי

אנא הזינו שם וטלפון נייד לקבלת תוצאות הבחינה ושאלות נוספות במידה ויידרשו

אודות תאונות דרכים

תאונת דרכים היא נקודת מפנה דרמטית בחיים. ברגע אחד, נסיעה שגרתית הופכת למסע מורכב של החלמה ומאבק משפטי. כמשרד עורכי דין המתמחה בתאונות דרכים, אנו מלווים אתכם בכל שלב:

1. הערכה ראשונית: מיד לאחר התאונה, נבחן את נסיבות המקרה ונתווה אסטרטגיה משפטית.

2. איסוף ראיות: נאסוף דו"חות משטרה, עדויות ראייה, ונתונים רפואיים לביסוס התביעה.

3. טיפול רפואי: נוודא שתקבלו את הטיפול הרפואי המיטבי ונתעד את כל ההוצאות.

4. משא ומתן: נעמוד איתנים מול חברות הביטוח להשגת פיצוי הוגן.

5. הליך משפטי: במידת הצורך, נייצג אתכם בבית המשפט בנחישות ובמקצועיות.

לאורך כל הדרך, מטרתנו היא לא רק להשיג פיצוי כספי, אלא להבטיח שתקבלו את כל התמיכה הנחוצה לבניית חיים חדשים. אל תנווטו לבד בנתיב המשפטי המורכב הזה. צרו איתנו קשר היום, ונתחיל יחד במסע להחזיר לכם את השליטה בהגה חייכם.

שאלות ותשובות חשובות בנושא תאונות דרכים

על פי חוק ההתיישנות, ניתן להגיש תביעה בגין תאונת דרכים עד 7 שנים מיום התאונה. עם זאת, חשוב לזכור כי ככל שחולף זמן רב יותר מהתאונה, כך קשה יותר לאסוף ראיות ולהוכיח את הנזק. לכן, מומלץ להתחיל בהליך התביעה מוקדם ככל האפשר לאחר התאונה.

גם אם היית נוסע ברכב ללא ביטוח, אתה עדיין זכאי לפיצויים מ"קרנית" (הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים). קרנית היא גוף שהוקם על ידי המדינה כדי לפצות נפגעי תאונות דרכים במקרים בהם אין ביטוח או כאשר הנהג הפוגע אינו ידוע. עם זאת, חשוב לציין כי הפיצויים מקרנית עשויים להיות נמוכים יותר מאשר בתביעה רגילה מחברת ביטוח.

במקרה של תאונת פגע וברח, כאשר לא ניתן לזהות את הנהג הפוגע, ניתן להגיש תביעה לקרנית. יש להגיש תלונה במשטרה מיד לאחר התאונה ולנסות לאסוף כמה שיותר פרטים על הרכב הפוגע. קרנית תבחן את המקרה ואם תשתכנע שאכן הייתה תאונת דרכים, היא תפצה את הנפגע כאילו היה מבוטח ברכב לא מזוהה.

כן, ניתן לתבוע פיצויים על נזק נפשי שנגרם כתוצאה מתאונת דרכים. הנזק הנפשי יכול להיות תוצאה ישירה של פגיעה גופנית, או להתפתח כתוצאה מהטראומה של התאונה, גם ללא פגיעה פיזית משמעותית. כדי להוכיח נזק נפשי, יש צורך בחוות דעת מקצועית של פסיכיאטר או פסיכולוג, המתעדת את הסימפטומים ואת הקשר בינם לבין התאונה.

פיצוי על נזק ממוני מתייחס להפסדים כספיים ישירים כתוצאה מהתאונה, כגון הוצאות רפואיות, אובדן השתכרות, ועלויות שיקום. פיצוי על נזק לא ממוני, הידוע גם כ"פיצוי על כאב וסבל", מתייחס לפגיעה באיכות החיים, כאב פיזי ונפשי, וקיצור תוחלת חיים. בעוד שנזק ממוני ניתן לחשב באופן יחסית מדויק, הערכת הנזק הלא ממוני מורכבת יותר ותלויה בגורמים רבים, כולל חומרת הפגיעה והשפעתה על חיי היומיום של הנפגע.

בישראל, חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מבוסס על עיקרון של "אחריות מוחלטת", כלומר, גם אם היית אשם בתאונה, אתה עדיין זכאי לפיצויים מחברת הביטוח שלך. עם זאת, אם נהגת ברשלנות חמורה (למשל, נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים), הפיצוי עשוי להיות מופחת. חשוב לציין כי עיקרון זה חל רק על נזקי גוף; לגבי נזקי רכוש, האשמה בתאונה עשויה להשפיע על הזכאות לפיצויים.

אם מצבך הרפואי מחמיר באופן משמעותי לאחר שכבר קיבלת פיצוי וסגרת את התביעה, ייתכן שתוכל לפתוח את התיק מחדש. זה נקרא "פתיחת הסכם פשרה" והוא אפשרי רק במקרים בהם ההחמרה לא הייתה צפויה בעת חתימת ההסכם המקורי. יש להגיש בקשה לבית המשפט תוך 5 שנים מיום חתימת ההסכם, ולהוכיח כי אכן חלה החמרה משמעותית שלא ניתן היה לצפותה מראש.

היבטים משפטיים חשובים

תקופת התיישנות
7 שנים מיום האירוע או מיום גילוי הנזק, המאוחר מביניהם. לקטינים, הספירה מתחילה בגיל 18.

הוכחת קשר סיבתי
יש להראות קשר ישיר בין התאונה לנזק שנגרם.

חוות דעת מומחה
הכרחית להגשת תביעה, לעתים נדרשות מספר חוות דעת מתחומים שונים.

סוגי הפיצויים

  • מענק
  • תשלום הוצאות רפואיות
  • התאמות לדיור
  • קצבה

תאונות דרכים - פציעות גוף

אנו מתמחים בייצוג נפגעי גוף בתאונות דרכים, מתוך הבנה עמוקה של ההשלכות המשמעותיות שיש לפציעות אלו על חיי הנפגעים ומשפחותיהם.

אנו מתמחים בייצוג נפגעי גוף בתאונות דרכים, מתוך הבנה עמוקה של ההשלכות המשמעותיות שיש לפציעות אלו על חיי הנפגעים ומשפחותיהם. צוות המומחים שלנו בעל ניסיון רב בטיפול במגוון רחב של פגיעות גוף, החל מחבלות קלות ועד לפציעות חמורות ומשנות חיים. אנו מכירים היטב את המורכבות הרפואית והמשפטית הכרוכה בתביעות אלו, ופועלים ללא לאות להבטיח שלקוחותינו יקבלו את מלוא הפיצוי המגיע להם. משרדנו עובד בשיתוף פעולה הדוק עם מומחים רפואיים מובילים, כדי לבסס את הקשר בין התאונה לפגיעה ולהעריך במדויק את היקף הנזק לטווח הקצר והארוך. אנו מלווים את לקוחותינו בכל שלבי התביעה, מהגשת התביעה הראשונית ועד לניהול משא ומתן מול חברות הביטוח או ייצוג בבית המשפט. 

נזקי גוף – נפילה, החלקה, פציעה
תביעות נזיקין בגין פגיעות גוף נבחנות לפי אחריות וחומרת הנזק.

מהי אחריות?
– אחריות עירייה: חובה לתחזק שטחים ציבוריים בטוחים.
– אחריות מעביד: חובה לספק סביבת עבודה בטוחה ולפקח על בטיחות העובדים.
– אחריות בעלי מקרקעין: חובה לדאוג לבטיחות המבקרים במתחמים שונים.

כל גורם אחראי מחויב למנוע מפגעים צפויים.

גובה הפיצוי
מחושב לפי נזקים עד יום התביעה והפסדים עתידיים, כולל הפסדי השתכרות, הוצאות רפואיות, עזרה, וכאב וסבל. כל מקרה נבחן לפי נסיבותיו הייחודיות.

מטרתנו היא להקל על הנטל הכלכלי והרגשי של הנפגעים, ולאפשר להם להתמקד בהחלמתם ובשיקומם. צרו עמנו קשר עוד היום לקבלת ייעוץ מקצועי וליווי אישי בתביעת הפיצויים שלכם.

תאונות דרכים - דו גלגלי

תאונות דרכים המערבות כלי רכב דו-גלגליים מציבות אתגרים משפטיים ייחודיים. במשרדנו, אנו מתמחים בייצוג נפגעי תאונות אופנוע, קטנוע ואופניים חשמליים, תוך הבנה מעמיקה של הסיכונים הייחודיים והפגיעות המוגברת של רוכבים אלה.

אנו מכירים היטב את המורכבויות החוקיות, כולל ההבדלים בין הטיפול המשפטי באופנועים וקטנועים לעומת אופניים חשמליים. צוות עורכי הדין שלנו מנוסה באיסוף ראיות קריטיות, ניתוח זירת התאונה, ותיעוד רפואי מקיף – כל אלה חיוניים להצלחת התביעה. אנו מלווים את לקוחותינו לאורך כל התהליך, מרגע התאונה ועד לקבלת הפיצוי המגיע להם, תוך שימוש במומחיות שלנו כדי להתמודד עם חברות הביטוח ולהבטיח את מיצוי מלוא זכויותיהם של נפגעי תאונות דו-גלגליות.

פנו אלינו עוד היום לייעוץ ראשוני ללא התחייבות, ותנו לנו להילחם עבורכם.

נתונים כלליים על תאונות דרכים

על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בישראל בשנת 2019 אירעו 12,583 תאונות עם נפגעים, ירידה של כ-0.2% משנת 2018 שבה אירעו 12,557 תאונות עם נפגעים. סך התאונות בשנת 2019 גרמו ל-22,695 נפגעים.

חשוב לציין כי בכל תאונת דרכים, יש מרכיב של זכויות פיצוי לנפגעי גוף עם תקופת התיישנות לא קצרה שעומדת על 7 שנים מיום קרות התאונה. פיצוי מחברות הביטוח מתקבל על ידי תביעה של ביטוח החובה של הנהג או במקרים אחרים יש להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח של הנהג הפוגע או קרנית – קרן לפיצוי נפגעי תאונות.

תאונות דרכים רבות הן תאונות בדרך מהעבודה או לעבודה ולכן יש לבחון כל מקרה לגופו ולראות האם יש לערב בטיפול בפיצויי הגוף מול חברת הביטוח, גם פניה לביטוח הלאומי כתאונת עבודה על כל המשתמע מכך.

במקרה של תאונת דרכים, יש חשיבות גבוהה לתיעוד הטיפול הרפואי בנפגע והערכת הנזק הרפואי בצורה מקצועית. אם נפגעתם בתאונת דרכים, יש להבין כי הטיפול ברכיב הפיצוי על נזקי גוף הוא טיפול מורכב שדורש התייחסות משפטית, משולבת עם בחינה רפואית מושכלת על מנת להגיע לשיעור הפיצוי הגבוה ביותר.

כמעט כל מעורבות בתאונת דרכים, היא תאונה שיכולה להוביל לפיצוי עבור נזקי גוף, בהתאם להתנהלות נכונה וכמובן לחומרת הנזק הגופני, אם ישנו. כל נפגע בתאונת דרכים, גם אם הוא אשם בתאונה זכאי לפיצוי.  אנו ממליצים ללקוחותינו לא להזניח את הטיפול בתביעות גוף על תאונות דרכים.

שכרנו מבוסס על הצלחה ואנו נפעל ללא לאות על מנת למצות את מלוא הזכויות שלך ולדאוג לפיצוי המירבי עבורך ועבור משפחתך.

תאונות דרכים קשות - פטירה ונכות קשה

המציאות במדינת ישראל הינה שמידי שנה ישנם מאות הרוגים עקב תאונות דרכים קטלניות. בנוסף לכך , גם אלפי פצועים קשה שנותרו עם נכויות ופגיעות קשות.

בעקבות אותן תאונות דרכים קטלניות נותרים בצל אלפי קרובי המשפחה, עזבון ו/או תלויים, וזאת בנוסף ליגון וההתמודדות הרגשית והנפשית הקשה לאחר הטרגדיה.

בסופו של יום קרובי המשפחה נאלצים להתמודד עם מציאות יום יומיות מאתגרת- חזרה לשגרה ומטלות היום יומיות, נשיאה בהוצאות הכלכליות שנגרמו עקב הטרגדיה, וכמובן המשך תשלומים והתחייבויות שוטפים, ובניהם הוצאות שכירות, מחיה, כלכלה ועוד.  

בנוסף לכך, כל המטלות היום יומיות שבהם המנוח/ה לקח/ה חלק בנטל וכעת נותר ללא מענה. במקרים בהם ישנם קטינים, נוספים לכך גם הוצאות כלכליות לגידולם, הצרכים השוטפים, שירותי אב או אם. כל הנטל שחולק בתא המשפחתי כעת משתנה (הרשימה ארוכה וכוללת בין היתר: קניות, בישול, חינוך, ניקיון, טיפול והשגחה, הסעות שונות ועוד). 

 

את מי תובעים?

הגורם הנתבע הינו חברת הביטוח החובה של הנהג הפוגע, כך שגם הוא עצמו יוכל לתבוע את ביטוח החובה שלו ולקבל פיצויים בהתאם ללא השתתפות עצמית. 

חברות הביטוח פועלות במטרה להקטין את הפיצוי למינימום האפשרי. לצורך כך מנסות לבסס כל טענה אפשרית להקטנת הנזקים, ההוצאות והפסדי ההשתכרות/ הכנסות /אובדן השנים האבודות, וכל פיצוי המגיע ליורשים ו/או לתלויים בגין סכומי הכסף, שהמנוח היה עתיד לחסוך במשך כל חייו ולהורישם. 

במקרים אלו חברות הביטוח מפעילות מערך עורכי דין וחוקרים במטרה להקטין את ההוצאות ככל הניתן. 

פיצויים במקרה של מוות מתאונת דרכים:

החוק מעניק לעיזבון ו/או לתלויים פיצויים ממוניים ופיצויים לא ממוניים.

גובה הפיצוי שיקבלו העזבון ו/או התלויים מורכב מפרמטרים שונים- הוצאות רפואיות (תרופות, טיפולים, רפואה משלימה, ציוד רפואי והוצאות שיקום), עלויות שונות שנגרמו בשל המצב הבריאותי (עזרה סיעודית, מעבר או התאמת דירה), הוצאות ניידות, עזרת צד ג' (גם מבני משפחה וגם עזרה חיצונית), הפסדי הכנסות לעבר ולעתיד, פנסיה, כאב וסבל, אובדן שירותים (לדוגמא: שירותי אב/אם/בעל/אישה), הוצאות קבורה ואבל.

יוער כי, במקרים של נכות קשה יכולים להיגרם גם הוצאות סיעוד כבדות, ניידות, כאב וכן סבל מתמשך ופגיעה נפשית. הוצאות אלו יכולות להגדיל את הפיצויים באופן משמעותי. 

בסופו של דבר כל הוצאה ו/או הפסד יכול להתווסף לסכום הפיצוי ככל ועורך הדין מצליח להוכיח את הקשר הסיבתי. 

כאשר מדובר באובדן ילד עקב תאונת הדרכים ההורים זכאים להגיש תביעת שאירים למוסד לביטוח לאומי. בנוסף, בני המשפחה של המנוח זכאים לסיוע מטעם הרשויות (הנחות בארנונה, סיוע ממערכת החינוך וכו')  וכן ישנם רכזי סיוע המספקים תמיכה לבני משפחה שאיבדו את יקיריהם בעקבות תאונת דרכים.

דוגמא לתביעה שטופלה במשרדנו:

עקב הטרגדיה הקשה המשפחה נדרשה לטיפול במחלקת הרווחה, הילדים נדרשו לטיפולים רגשיים במסגרת הלימודים ומחוץ לשעות הלימודים. בנוסף לכל העזרה שהמשפחה קיבלה ללא עלות, נאלצה גם לשלם כספים רבים לטיפולים רגשיים גם במפגשים של המשפחה וגם מפגשים פרטניים, סיוע לילדים בלימודים, הן כתחליף לעזרת ההורה כפי שניתנה בעבר והן בשל הקושי הנוסף לאחר הטרגדיה. ההתדרדרות בלימודים והקשיים החברתיים חייבה סיוע נוסף. כל אלו הסתכמו במאות אלפי שקלים במצטבר, לעבר ושנים קדימה לעתיד. סכום זה נתבע בסך של מאות אלפי שקלים בנוסף ליתר רכיבי התביעה. לצורך כך משרדנו גייס את עובדי הרווחה, בית הספר ומשרד החינוך, הפסיכולוגיים והמטפלים הרגשיים בקהילה, עובדי הרווחה בעירייה והמורים הפרטיים. כולם תמכו בעזרה שהמשפחה צריכה. עדותם שינתה את התמונה והובילה לפיצויים משמעותיים למשפחה.   

מרכזי סיוע למשפחות שכולות

ישנה חשיבות רבה לבחירת עורך דין בעל ניסיון. ניתן לראות מקרים דומים במהותם (גיל, השתכרות, מבנה המשפחה וחומרת הפציעה / מוות) ועדיין נקבעו פיצויים שונים לחלוטין.

הטיפול המשפטי לעיתים אורך שנים רבות, אם כי במרבית המקרים התיקים מסתיימים במהירות בהליכי גישור ו/או פשרה, וגם כאן ישנה חשיבות רבה לניסיון של עורך הדין, הבאה לידי ביטוי בהיכרות בניהול תיקים מורכבים ומשמעותיים שמסתיימים בפיצויים בגובה של מיליוני שקלים, במאבקים המשפטיים מול עורכי הדין של חברות הביטוח, היכרות מול השופטים והמגשרים הבכירים  (יש מספר מועט מאוד של מגשרים בעלי רקע ויכולת לסיים תיקים במהירות ובהוגנות).

משרדנו מתמחה בניהול משא ומתן עיקש תוך שמירה על האינטרסים ועמידה איתנה על זכויות לקוחותינו. זו ההבנה שלנו, משרדנו האחראי ועלינו להשיג תוצאות.

במהלך השנים משרדנו ליווה מאות מקרים של מוות ו/או נכויות קשות. וכן  ייצג אלפי נפגעי תאונות דרכים. השגנו ללקוחותינו מיליוני שקלים בפיצויים, קצבאות והטבות. הידע והניסיון שצברנו לאורך השנים הביאו לתוצאות יוצאות דופן וגם בגופים גדולים- עובדי מערך כבאות והצלה, אגד, תנופה וגופים נוספים אשר התקשרו עם משרדנו בכדי שנייצג את אלפי עובדיהם בתביעות נזיקין, הכוללות תביעות פיצויים לתאונות דרכים, פציעות, תביעות ביטוח, תביעות ביטוח לאומי , משרד הבריאות ועוד. 

פנו אלינו עוד היום לייעוץ ראשוני ללא התחייבות, ותנו לנו להילחם עבורכם.

מי זכאי לתבוע?

החוק המעגן את כלל הטיפול בנפגעי תאונות דרכים הינו "חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה- 1975", בהתאם להוראות החוק כל אדם שניזוק בתאונה המוגדרת כ"תאונת דרכים" זכאי לקבל פיצויים וזאת ללא קשר לאשמתו בגרימת התאונה. 

כדי שהתביעה תתקבל, יש להוכיח כי נגרם נזק גופני ובעל קשר סיבתי לתאונה עצמה.

כאשר אדם נהרג עקב תאונת דרכים, יורשיו ו/או התלויים בו זכאים להגיש תביעה בשמו.

היורשים עשויים להיות יורשים עפ"י דין, במקרה והמנוח לא הותיר צוואה. במקרה האחר, בו הותיר אחריו המנוח צוואה, היורשים ייקבעו על פי הצוואה האמורה.

התלויים הינם קרובי המשפחה שמחייתם הייתה תלויה במנוח, לרבות בן/בת זוג, ילדים, לעיתים גם קרובים נוספים, לדוגמא הורים שהמנוח תמך בהם כלכלית.  

סוגי הפיצויים

  • מענק
  • תשלום הוצאות רפואיות
  • התאמות לדיור
  • קצבה