תאונות עבודה

אודות תאונות עבודה​

תאונת עבודה היא יותר מפגיעה פיזית; היא רעידת אדמה המערערת את כל יסודות חייו של העובד. כמשרד עורכי דין המתמחה בתחום, אנו צוללים לעומק הסבך המשפטי של חוקי העבודה והביטוח הלאומי – המגרש הביתי שלנו, אך לעתים קרובות שדה קרב עבורכם.

תהליך התביעה עלול להיראות כמו מסע ארוך ומפותל, אבל אנחנו כאן כדי לנווט אתכם בכל שלב:

  1. איסוף ראיות: נחפור עמוק כדי למצוא כל פיסת מידע שתחזק את התיק שלכם.
  2. הגשת התביעה: נכין עבורכם תביעה מנומקת ומבוססת שתעמוד בכל הדרישות המשפטיות.
  3. משא ומתן: נעמוד מולם מול המעסיק וחברות הביטוח, מצוידים בידע ובניסיון להשיג עבורכם את ההסדר הטוב ביותר.
  4. ייצוג בבית הדין: אם יהיה צורך, נילחם עבורכם בבית הדין לעבודה בנחישות ובמקצועיות.

 

פגיעה בעבודה מתחלקת לשלושה נושאים עיקריים:

  • תאונת עבודה
  • מחלות מקצוע
  • מיקרו טראומה

שאלות ותשובות חשובות בנושא תאונות עבודה​

תאונת עבודה היא אירוע פתאומי במהלך העבודה או עקב העבודה, הגורם לפגיעה פיזית או נפשית לעובד. היא יכולה להתרחש במקום העבודה, בדרך אליו או ממנו, או במהלך פעילות הקשורה לעבודה. חשוב לציין כי גם מחלות מקצוע שנגרמו עקב העבודה או תנאי העבודה נחשבות לתאונות עבודה לצורך זכאות לפיצויים.

ראשית, יש לדווח מיידית למעסיק על התאונה ולפנות לקבלת טיפול רפואי. חשוב לתעד את האירוע ככל האפשר, כולל צילום מקום התאונה (אם אפשרי) ואיסוף פרטי עדים. יש להגיש תביעה לביטוח לאומי בהקדם האפשרי, ומומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתאונות עבודה.

כן, ברוב המקרים אתה זכאי לפיצוי גם אם התאונה הייתה באשמתך. חוק הביטוח הלאומי מעניק פיצוי לנפגעי תאונות עבודה ללא קשר לשאלת האשם, למעט במקרים חריגים של פגיעה מכוונת או רשלנות פושעת. עם זאת, חשוב לזכור כי אם התאונה נגרמה עקב הפרה חמורה של הוראות בטיחות, הדבר עלול להשפיע על גובה הפיצוי.

לאחר תאונת עבודה, אתה זכאי לקבל דמי פגיעה מהביטוח הלאומי עבור תקופת אי-הכושר לעבוד (עד 91 ימים). אם נותרת עם נכות, אתה עשוי להיות זכאי לקצבת נכות מעבודה או למענק חד-פעמי. בנוסף, אתה זכאי להחזר הוצאות רפואיות הקשורות לפגיעה, וייתכן שתהיה זכאי גם לשיקום מקצועי.

בדרך כלל, החוק מגביל את האפשרות לתבוע את המעסיק ישירות בגין תאונת עבודה. עם זאת, במקרים מסוימים, כמו רשלנות חמורה מצד המעסיק או הפרה של תקנות הבטיחות, ייתכן שתוכל להגיש תביעה אזרחית נגד המעסיק. חשוב להתייעץ עם עורך דין מומחה שיוכל לבחון את נסיבות המקרה הספציפי שלך ולייעץ לך בהתאם..

אם המעסיק מסרב להכיר בתאונה כתאונת עבודה, עליך להגיש תביעה ישירות לביטוח הלאומי. הביטוח הלאומי יחקור את נסיבות התאונה ויקבע אם היא מוכרת כתאונת עבודה. אם הביטוח הלאומי דוחה את התביעה, יש אפשרות לערער על ההחלטה בפני ועדת תביעות ולאחר מכן בפני בית הדין לעבודה.

לפי החוק, יש להגיש תביעה לביטוח הלאומי תוך 12 חודשים מיום התאונה. עם זאת, מומלץ להגיש את התביעה מוקדם ככל האפשר. לגבי תביעות אזרחיות נגד המעסיק או צד שלישי, תקופת ההתיישנות היא בדרך כלל 7 שנים מיום התאונה, אך גם כאן מומלץ לא לדחות את הגשת התביעה. התביעה ולשקול את הסיכויים והסיכונים.

תאונת עבודה

תאונת עבודה מוגדרת בחוק כתאונה שהתרחשה בזמן העבודה, בדרך אליה או בדרך חזרה ממנה. כל פגיעה פיזית ו/או נפשית שנגרמה כתוצאה ישירה או עקיפה מעבודה נחשבת לתאונת עבודה.

הנה פסקה המסבירה מהי תאונת עבודה:

תאונת עבודה היא אירוע פתאומי ובלתי צפוי המתרחש במהלך העבודה או עקב העבודה, וגורם לפגיעה פיזית או נפשית לעובד. היא יכולה להתרחש במקום העבודה עצמו, בדרך אליו או ממנו, ואפילו במהלך פעילות הקשורה לעבודה מחוץ למקום העבודה הרגיל. תאונות עבודה מגוונות ויכולות לכלול נפילות, פציעות מציוד, חשיפה לחומרים מסוכנים, או אפילו לחץ נפשי קיצוני הנגרם בשל תנאי העבודה. החוק בישראל מכיר בתאונות עבודה ומעניק לנפגעים זכויות ופיצויים דרך המוסד לביטוח לאומי, כאשר חשוב לדעת שגם מחלות מקצוע שהתפתחו לאורך זמן עקב תנאי העבודה יכולות להיחשב כתאונת עבודה לצורך קבלת זכויות.

מיקרו טראומה

ביטוח לאומי לא עדכן את רשימת מחלות המקצוע(רשימה סגורה) מזה שנים רבות, למעשה כל שינוי/שיפור בסוגיות הללו כמעט ולא נעשו במהלך השנים.

לאור חוסר עדכון המחלות, נוצר מצב שבו עשרות אלפי אנשים סובלים מבעיות בריאותיות קשות ומרכבות שמשפיעות על אורך חיים תקין שהגורם הישיר שלהם הוא "העבודה שביצעו".

למשל, רצפים אשר אופי העבודה שלהם הוא כל היום לשבת בקריעה וכיפוף הגב וסובלים מבעיות גב וברכיים לא מופעים ברשימת מחלות המקצוע…

אי אפשר להתווכח עם כך שרצף המבלה את מרבית יום העבודה שלו נמצא במצב של הפעלת לחץ תמידי על הגב והברכיים ולאחר שנים של עבודה בתנאים הללו סובל מבעיות של שחיקה של הגב והברכיים ולכן המוסד לביטוח לאומי צריך להכיר בפגיעות אלו כפגיעות עבודה.

השתרשה הלכה בבתי הדין לעבודה ובהמשך במוסד לביטוח לאומי שמקרים מסוג אלו גם מוכרים כפגיעה בעבודה למרות שאינם חלק מרשימת מחלות המקצוע המוכרות ע"י המוסד לביטוח  לאומי.

ישנה חשיבות רבה בדרך שבא מוגשת הבקשה, הדרך בא מפרטים את הפעולות שחוזרות על עצמם בעבודה, הקושי הפיסי הכרוך בהם, העדים, הראיות וכל תוספת שיכולה לחדד את הקשר בין תנאי העבודה למחלה היא קריטית .

מחלות מקצוע

קיימות עשרות סוגי מחלות מוגדרות שיכולת לקבל הכרה מביטוח לאומי כמזכות פיצוי. המחלה יכולה להתפרץ במהלך תקופת העבודה ובמקרים רבים לאחר סיום תקופת העבודה. במסגרת תהליך ההכרה, נצטרך להוכיח שלמחלה יש קשר לאופי העבודה, סביבת העבודה, וכו. ובמקרים מסוימים ומורכבים נצטרך להיעזר במומחים שונים(ע"פ תחומי התמחות) .

סוגי המחלות:

הרעלות שונות שיחכלות להיגרם בחשיפה למרכיבים השונים.

הרעלת ארסן, הרעלת כרום, הרעלת עופרת, הרעלת פלואור, הרעלת מנגן, הרעלת כספית, הרעלת זרחן, הרעלת בריליום, הרעלת תלוים, הרעלת ניקל, הרעלת קדמיום, הרעלת תחמוצת הפחמן, הרעלת בנזן, הרעלת פנול, הרעלת אמינים ארומטיים, הרעלת פחמן דו גפריתי, הרעלת חומצה הידרוציאנית, הרעלת פחמיימנים הלוגניים, הרעלת זרחנים אורגניים, הרעלת קרבמטים, הרעלת מנתול, הרעלת ויניל כלוריד, הרעלת תחמוצת חנקן, הרעלת קטונים,הרעלת פחמימונים פוליציקליים.

מחלות נוספות: דלקת גידים, מחלות החפרים, מחלות הנגרמות לחשיפה לנסורת/עץ/פסולת, מחלות הנגרמות ע"י מיקרואורגניזם העוברות ע"י מקור שאינו אדם, שחפת, שיתוק ילדים, קדחת צהובה, פילריאזיס, כלורה, דבר, טריפנומיאזיס, מלריה, צדפת, דלקות כבד נגיפית מסוג B, Non B/A , נזקים באוזן הפימית שהביאו לירידה בשמיעה, מחלות קרינה, כיב ממאיר של קרנית העין, ירוד מחשיפה לחום גבוהה, מחלות צוללנים, בורסיטיס הברך/המפרק, שיתוקים של עצבים פריפריים הנגרמים ע"י לחץ ממושך, מחלות עצמות, פרקים, שרירים,כלי דם הנגרמות ע"י עבודה במכשירים רוטטים., סיליקוזיס, אזבסטוזיס, טלקוזיס, ביסינוזיס, מחלת אלרגיה של דרכי הנשימה הנגרמת כתוצאה מרגישות לתבואות ולקמח, מחלת המתכות הקשות(פיברוזיס של הריאות), ריאות חקלאים, סרטן הריאה, סרטן הלרינקס, מחלה אלרגית של דרכי הנשימה כתוצאה מרגישות לאנזימים פרוטאטליטיים.

 

משרדנו עובד עם מיטב המומחים בתחומים השונים שביחד נמקסם את זכויותיך.

משרדנו נאלץ להתמודד עם מקרים רבים בהם בקשות להכרה בפגיעה הוגשו באופן שאינו תקין והתערבות בשלב מאוחר יותר מפחית משמעותית את סיכויי ההצלחה בתיק.

"הטיפ" הטוב ביותר שנוכל לתת עבורכם הוא לפנות לעו"ד בעל ניסיון וידע בתחום שהגיש בקשות דומות בעבר. אל תחסכו בשאלות, תדרשו להבין מה צריך על מנת שיכירו בתביעה.

משרדנו זמין לענות על כל שאלה.