תאונות דרכים קשות / הרוגים / מוות / נכים קשה

המציאות במדינת ישראל הינה שמידי שנה ישנם מאות הרוגים עקב תאונות דרכים קטלניות. בנוסף לכך , גם אלפי פצועים קשה שנותרו עם נכויות ופגיעות קשות. 

בעקבות אותן תאונות דרכים קטלניות נותרים בצל אלפי קרובי המשפחה, עזבון ו/או תלויים, וזאת בנוסף ליגון וההתמודדות הרגשית והנפשית הקשה לאחר הטרגדיה.

בסופו של יום קרובי המשפחה נאלצים להתמודד עם מציאות יום יומיות מאתגרת- חזרה לשגרה ומטלות היום יומיות, נשיאה בהוצאות הכלכליות שנגרמו עקב הטרגדיה, וכמובן המשך תשלומים והתחייבויות שוטפים, ובניהם הוצאות שכירות, מחיה, כלכלה ועוד.  

בנוסף לכך, כל המטלות היום יומיות שבהם המנוח/ה לקח/ה חלק בנטל וכעת נותר ללא מענה. במקרים בהם ישנם קטינים, נוספים לכך גם הוצאות כלכליות לגידולם, הצרכים השוטפים, שירותי אב או אם. כל הנטל שחולק בתא המשפחתי כעת משתנה (הרשימה ארוכה וכוללת בין היתר: קניות, בישול, חינוך, ניקיון, טיפול והשגחה, הסעות שונות ועוד). 

מי זכאי לתבוע?

החוק המעגן את כלל הטיפול בנפגעי תאונות דרכים הינו "חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה- 1975", בהתאם להוראות החוק כל אדם שניזוק בתאונה המוגדרת כ"תאונת דרכים" זכאי לקבל פיצויים וזאת ללא קשר לאשמתו בגרימת התאונה. 

כדי שהתביעה תתקבל, יש להוכיח כי נגרם נזק גופני ובעל קשר סיבתי לתאונה עצמה.

כאשר אדם נהרג עקב תאונת דרכים, יורשיו ו/או התלויים בו זכאים להגיש תביעה בשמו.

היורשים עשויים להיות יורשים עפ"י דין, במקרה והמנוח לא הותיר צוואה. במקרה האחר, בו הותיר אחריו המנוח צוואה, היורשים ייקבעו על פי הצוואה האמורה.

התלויים הינם קרובי המשפחה שמחייתם הייתה תלויה במנוח, לרבות בן/בת זוג, ילדים, לעיתים גם קרובים נוספים, לדוגמא הורים שהמנוח תמך בהם כלכלית.  

את מי תובעים?

הגורם הנתבע הינו חברת הביטוח החובה של הנהג הפוגע, כך שגם הוא עצמו יוכל לתבוע את ביטוח החובה שלו ולקבל פיצויים בהתאם ללא השתתפות עצמית. 

חברות הביטוח פועלות במטרה להקטין את הפיצוי למינימום האפשרי. לצורך כך מנסות לבסס כל טענה אפשרית להקטנת הנזקים, ההוצאות והפסדי ההשתכרות/ הכנסות /אובדן השנים האבודות, וכל פיצוי המגיע ליורשים ו/או לתלויים בגין סכומי הכסף, שהמנוח היה עתיד לחסוך במשך כל חייו ולהורישם. 

במקרים אלו חברות הביטוח מפעילות מערך עורכי דין וחוקרים במטרה להקטין את ההוצאות ככל הניתן. 

פיצויים במקרה של מוות מתאונת דרכים:

החוק מעניק לעיזבון ו/או לתלויים פיצויים ממוניים ופיצויים לא ממוניים.

גובה הפיצוי שיקבלו העזבון ו/או התלויים מורכב מפרמטרים שונים- הוצאות רפואיות (תרופות, טיפולים, רפואה משלימה, ציוד רפואי והוצאות שיקום), עלויות שונות שנגרמו בשל המצב הבריאותי (עזרה סיעודית, מעבר או התאמת דירה), הוצאות ניידות, עזרת צד ג' (גם מבני משפחה וגם עזרה חיצונית), הפסדי הכנסות לעבר ולעתיד, פנסיה, כאב וסבל, אובדן שירותים (לדוגמא: שירותי אב/אם/בעל/אישה), הוצאות קבורה ואבל.


יוער כי, במקרים של נכות קשה יכולים להיגרם גם הוצאות סיעוד כבדות, ניידות, כאב וכן סבל מתמשך ופגיעה נפשית. הוצאות אלו יכולות להגדיל את הפיצויים באופן משמעותי. 

בסופו של דבר כל הוצאה ו/או הפסד יכול להתווסף לסכום הפיצוי ככל ועורך הדין מצליח להוכיח את הקשר הסיבתי. 

כאשר מדובר באובדן ילד עקב תאונת הדרכים ההורים זכאים להגיש תביעת שאירים למוסד לביטוח לאומי. בנוסף, בני המשפחה של המנוח זכאים לסיוע מטעם הרשויות (הנחות בארנונה, סיוע ממערכת החינוך וכו')  וכן ישנם רכזי סיוע המספקים תמיכה לבני משפחה שאיבדו את יקיריהם בעקבות תאונת דרכים.

דוגמא לתביעה שטופלה במשרדנו:

עקב הטרגדיה הקשה המשפחה נדרשה לטיפול במחלקת הרווחה, הילדים נדרשו לטיפולים רגשיים במסגרת הלימודים ומחוץ לשעות הלימודים. בנוסף לכל העזרה שהמשפחה קיבלה ללא עלות, נאלצה גם לשלם כספים רבים לטיפולים רגשיים גם במפגשים של המשפחה וגם מפגשים פרטניים, סיוע לילדים בלימודים, הן כתחליף לעזרת ההורה כפי שניתנה בעבר והן בשל הקושי הנוסף לאחר הטרגדיה. ההתדרדרות בלימודים והקשיים החברתיים חייבה סיוע נוסף. כל אלו הסתכמו במאות אלפי שקלים במצטבר, לעבר ושנים קדימה לעתיד. סכום זה נתבע בסך של מאות אלפי שקלים בנוסף ליתר רכיבי התביעה. לצורך כך משרדנו גייס את עובדי הרווחה, בית הספר ומשרד החינוך, הפסיכולוגיים והמטפלים הרגשיים בקהילה, עובדי הרווחה בעירייה והמורים הפרטיים. כולם תמכו בעזרה שהמשפחה צריכה. עדותם שינתה את התמונה והובילה לפיצויים משמעותיים למשפחה.   

מרכזי סיוע למשפחות שכולות

ישנה חשיבות רבה לבחירת עורך דין בעל ניסיון. ניתן לראות מקרים דומים במהותם (גיל, השתכרות, מבנה המשפחה וחומרת הפציעה / מוות) ועדיין נקבעו פיצויים שונים לחלוטין.

הטיפול המשפטי לעיתים אורך שנים רבות, אם כי במרבית המקרים התיקים מסתיימים במהירות בהליכי גישור ו/או פשרה, וגם כאן ישנה חשיבות רבה לניסיון של עורך הדין, הבאה לידי ביטוי בהיכרות בניהול תיקים מורכבים ומשמעותיים שמסתיימים בפיצויים בגובה של מיליוני שקלים, במאבקים המשפטיים מול עורכי הדין של חברות הביטוח, היכרות מול השופטים והמגשרים הבכירים  (יש מספר מועט מאוד של מגשרים בעלי רקע ויכולת לסיים תיקים במהירות ובהוגנות).

משרדנו מתמחה בניהול משא ומתן עיקש תוך שמירה על האינטרסים ועמידה איתנה על זכויות לקוחותינו. זו ההבנה שלנו, משרדנו האחראי ועלינו להשיג תוצאות.

במהלך השנים משרדנו ליווה מאות מקרים של מוות ו/או נכויות קשות. וכן  ייצג אלפי נפגעי תאונות דרכים. השגנו ללקוחותינו מיליוני שקלים בפיצויים, קצבאות והטבות. הידע והניסיון שצברנו לאורך השנים הביאו לתוצאות יוצאות דופן וגם בגופים גדולים- עובדי מערך כבאות והצלה, אגד, תנופה וגופים נוספים אשר התקשרו עם משרדנו בכדי שנייצג את אלפי עובדיהם בתביעות נזיקין, הכוללות תביעות פיצויים לתאונות דרכים, פציעות, תביעות ביטוח, תביעות ביטוח לאומי , משרד הבריאות ועוד.