מה עושים אם התביעה לנכות כללית נדחתה מחוסר מסמכים רפואיים

אחת הסיבות השכיחות לדחיית תביעות לקצבת נכות כללית בביטוח הלאומי היא חוסר במסמכים רפואיים שמוכיחים את הליקויים ואת השפעתם על כושר העבודה. החדשות הטובות – במקרים רבים ניתן לתקן את המצב ולהגיש את התביעה מחדש או לערער.


שלב ראשון – להבין את סיבת הדחייה

במכתב הדחייה מצוין לרוב:

  • אילו מסמכים חסרים.
  • האם ניתן להגיש מסמכים משלימים מבלי לפתוח תיק חדש.
  • המועד האחרון להשלמת החומר.

חשוב לקרוא את המכתב בעיון ולוודא אם הדחייה היא טכנית (מחסור במסמכים) או מהותית (קביעה שאין נכות או אי־כושר).


שלב שני – איסוף מסמכים רפואיים מלאים

כדי למנוע דחייה חוזרת:

  1. פנייה לרופא המשפחה – לקבלת סיכום רפואי עדכני ומפורט.
  2. פנייה למומחים רלוונטיים – אורתופד, נוירולוג, קרדיולוג, פסיכיאטר וכו', בהתאם לליקויים.
  3. איסוף תוצאות בדיקות – הדמיות, בדיקות דם, סיכומי אשפוז, חוות דעת מקצועיות.
  4. תיעוד רציף – חשוב להראות שהטיפול והמעקב מתבצעים לאורך זמן ולא רק סמוך להגשת התביעה.

שלב שלישי – בחירת הדרך להמשך

  • הגשת מסמכים חסרים במסגרת אותה תביעה – אם הביטוח הלאומי מאפשר, ניתן להגיש את המסמכים במועד שנקבע ולהמשיך את התהליך מאותה נקודה.
  • הגשת תביעה חדשה – אם התיק נסגר, ניתן להגיש מחדש עם כלל המסמכים, אך יש לקחת בחשבון שהזכאות הרטרואקטיבית תיספר ממועד ההגשה החדשה.
  • הגשת ערעור – אם אתה סבור שהדחייה נעשתה שלא בצדק, ניתן לערער לוועדת עררים, בצירוף המסמכים שהיו חסרים.

טיפים למניעת דחייה עתידית

  • לצרף את כל המסמכים כבר בשלב הראשון – כולל חוות דעת מכל תחומי הליקוי.
  • לבדוק את הדרישות מראש – באתר הביטוח הלאומי מופיע טופס ייעודי המפרט אילו מסמכים נדרשים לכל סוג ליקוי.
  • להיעזר בגורם מקצועי – עו"ד או יועץ זכויות יכול לוודא שהתיק מלא ומוכן לוועדה.
  • לשמור עותקים – לכל מסמך שנשלח, למקרה של אובדן או מחלוקת.

סיכום

דחייה מחוסר מסמכים רפואיים אינה סוף הדרך. עם איסוף מסמכים מקיף, עמידה בדרישות והגשה מסודרת – ניתן לפתוח מחדש את התביעה או לערער, ולהגדיל משמעותית את הסיכוי לקבלת הקצבה.

שתפו את המקרה

הצלחות אחרונות

אודות עו"ד יעקב (קובי) כהן

משרד עורכי דין יעקב (קובי) כהן הוקם בשנת 2010.
עו"ד יעקב (קובי) כהן מתחמה בתיקי נזיקין, תאונות דרכים, ביטוח לאומי, פיצויים בגין רשלנות ומפגעים, וכן בתיקי רשלנות רפואיות.

עקבו אחרינו

מהמדיה

סיפורי הצלחה נוספים

תביעת הענק הראשונה לפיצוי קורבנות טרור הוגשה כמתוכנן ונפתח הרישום לתביעה הבאה.